shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Bases: 'Η κρίση μας επηρεάζει σαν ανθρώπους και σαν μουσικούς'

Το Music.Net.Cy φιλοξενεί ένα από νέο συγκρότημα, από το χώρο της Ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής. Οι Bases μιλούν για όλα και μας βοηθούν να τους γνωρίσουμε, μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί!
1. Παιδιά καλώς ήρθατε στην παρέα του MusicNet.Cy! Θα μας πείτε λίγα λόγια για το συγκρότημα, πότε δημιουργήθηκε και ποιοί το αποτελούν;
Γεια σας και απο εμάς, καλώς σας βρήκαμε! Καταρχήν δημιουργηθήκαμε το 2009. Αρχικά οι τρείς μας Βασίλης Σαλαγιάννης (Φωνή-Μπάσο), Στέλιος Λάρδης (Φωνή - Κιθάρα), Άκης Σιμόπουλος (Ντράμς) γνωριζόμαστε χρόνια απ’το σχολείο και δημιουργήσαμε τους BASES. Το όνομα της μπάντας βγήκε απο τα αρχικά των ονομάτων μας αλλα μετά την αποχώρηση των 2 μελών έμεινε το BASES. Aπο το καλοκαίρι είναι μαζί μας ο Γιώργος Κακάνης (Κιθάρα) και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’αυτό.

2. Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα cd με 8 κομμάτια. Ποιοι έγραψαν τους στίχους και την μουσική και πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος ?
Πριν περίπου ένα χρόνο κυκλοφορήσαμε ένα promo cd με οχτώ κομμάτια. Τους στίχους και τη μουσική έχουμε γράψει οι ίδιοι. Η απήχηση που έχουν στο κοινό και κυρίως στα Live στα οποία βλέπεις τις αντιδράσεις είναι πέραν του αναμενόμενου!!! Ο κόσμος μας στηρίζει σε αυτό το ξεκίνημα και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα!!!

3. Βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αυτό σας έχει επηρρεάσει ?
Σίγουρα αυτό μας επηρεάζει και σαν ανθρώπους αλλά και σαν μουσικούς! Γι’αυτό και η θεματολογία σε κάποια κομμάτια μας έχει μια πιο πολιτική διάσταση! Μέσα απο τη μουσική προσπαθούμε και μεις να δώσουμε το δικό μας μήνυμα!

4. Πιστεύετε ότι η Ελληνική Ροκ σκηνή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της μετά από μια κοιλιά που έκανε?
Στην Ελληνική Ροκ σκηνή έχουμε αξιόλογα σχήματα και καλλιτέχνες. Πιστεύουμε οτι παίρνει και θα συνεχίσει να παίρνει τα πάνω της αρκεί να υπάρχουν και άνθρωποι να ασχοληθούν!

5. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια σαν συγκρότημα ?
Προετοιμάζουμε τον πρώτο μας επίσημο δίσκο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’αυτό. Είναι ένα στάδιο που μας αρέσει πολύ γιατι έχουμε όλοι μας ιδέες και πολύ όρεξη για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα και δουλεύουμε πάνω σ’αυτό.

6. Από τις Live εμφανίσεις σας ποια σας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό από κάτι που έγινε?
Το κάθε Live για μας είναι ξεχωριστό και προσπαθούμε να το κάνουμε ξεχωριστό για να περνάμε και εμείς καλά και το κοινό που έρχετε να μας απολαύσει! Θέλουμε συνεχώς να εξελισσόμαστε και μουσικά και σκηνικά!

7. Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης της Ροκ Σκηνής που θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί του και είναι σαν όνειρο για εσάς στο να γίνει αυτό ?
Μέχρι στιγμής δεν σκεφτόμαστε κάποιο συγκεκριμένο καλλιτέχνη αλλα ότι έρθει στο μέλλον καλοδεχούμενο!

8. Αν κάποιος σας ρώταγε «ποιος ο λόγος να ακούω το συγκρότημά σας» τι θα του απαντούσατε?
Θεωρούμε πως αντιπροσωπεύουμε μέσα απο τη μουσική και τους στίχους ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού και πιστεύουμε πως μια δοκιμή θα τους πείσει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου